Тайни общества


Династията Рокфелер

Рокфелер е известна американска бизнес фамилия. Представители на фамилията са петролни магнати и собственици на Standard Oil – монополна компания на американския пазар от края на 19 и началото на 20 век.

Семейството произхожда от щата Кливланд и има британско-германски корени, като Джон Рокфелер (1839-1937) и брат му Уилям Рокфелер (1841-1922) подържат тесни финансови контакти и връзки с Chase Manhattan Bank, днес JPMorgan Chase.

Рокфелер са фамилия, тясно свързана и с политиката на САЩ. Спомоществуватели са на Републиканската партия. Видни членове на рода са политици от Републиканската партия, излъчили са и свой представител за сенатор от Демократическата партия – Джей Рокфелер.

Династията Ротшилд

Ротшилд е династия еврейски банкери опериращи в Европа от края на XVIII век до днес. Представителите на фамилията са изявени меценати, общественици и филантропи.Думата „Rothschild“ се произнася в България (и в Европа) като на немски с „ш“ (sch) – „Ротшилд“, докато в Америка, и изобщо на английски е Roths-child [rɒθs.tʃaɪld]Основател на династията е Майер Ротшилд – син на търговец на бижута. Името на фамилията е с етимология от немското „червен щит“ (на немски:Rotschield), който е изобразен на герба ведно със символа на страната откъдето произлиза фамилията, и е сложено началото на проспериращата ѝ дейност. Червеният щит е запазена търговска марка за бижутата на Анжел Мозес Бауер – баща на Майер Ротшилд.Основателят на династията Ротшилд – Майер Ротшилд учредява банка във Франкфурт на Майн. Банкерството е продължено от неговите петима синове:

  1. Амшел Майер Ротшилд;
  2. Соломон Майер Ротшилд;
  3. Натан Майер Ротшилд;
  4. Карл Майер Ротшилд;
  5. Джеймс Майер Ротшилд.

Братята управляват и контролират пет банки в големите европейски градове Париж, Лондон, Виена, Неапол и Франкфурт на Майн. Днес само два от петте клона на Ротшилдови са оцелели – английския (на Натан) и френския (от Джеймс), а наследниците на другите три клона са починали (например, последния представител на австрийските Ротшилдови умира бездетен през 1980 г.). Въпреки това фамилията продължава да упражнява огромно влияния върху финансовата и политическа ситуация в света както и преди.

Илюминати

Орденът на Илюминатите е било тайно общество основано в Инголщад, Германия на 1 май 1776 година от философа Адам Вайсхаупт. 1785 бива забранен в Бавария и следователно прекратява съществуването си.

Целта на ордена е била чрез просвещение да се постигне морално възвишаване на човека, което да обезсмисли господството на едни хора над други.

Има многобройни митове и конспиративни теории относно продължилото съществуване и дейност на ордена, които между другото му преписват Френската революция, борбата срещу католическата църква и стремеж към владеене на света.

Професорът по църковно право и практическа философия на Университета Инголщад Адам Вайсхаупт (1748–1830) основава на 1 май 1776 с двама негови студенти „Съюзът на Перфектибилистите“ (на немски: Bund der Perfektibilitsten, от латински: perfectibilis — способен на съвършество).

Клубът „Билдерберг“

Клубът „Билдерберг“ е нещо като Трилатералната комисия. В списъка на бившите и/или настоящи членове на клуба могат да се видят същите лица като в TLC: Хенри Кисинджър, Джон Корзин, Бил Клинтън, Хилари Клинтън, Катрин Греъм, Джордж Стефанопулос, Пол Уолфовиц.

Комитет 300

Комитет 300 или Олимпийците е организация, която според слуховете е основана от Британските аристократи през 1727 г. Твърди се, че е интернационален съвет, който се разпорежда с политиката, търговията, банкерството, медиите и военните сили за централизирани глобални усилия.

Масони

Масонството е посветителско общество, което има неуточнен произход. Различни клонове на това общество днес съществуват под различни форми в цял свят, с членска маса приблизително 5 милиона души, от които около 480 000 в Англия, Шотландия и Ирландия, и по-малко от 2 000 000 в Съединените щати. Различните масонски организации споделят морал и метафизични представи, които включват, най-често, институционализирана вяра във Върховно същество.

Тамплиери

Тамплиери („рицарите на храма или Бедните рицари на Исус Христос“) е названието на един от християнските военни ордени, възникнали вследствие на Първия кръстоносен поход. Точните обстоятелства на създаването на ордена са неизвестни. Средновековните френски грамоти ползват разнородни системи на датиране, затова се предполага, че орденът е възникнал в периода между 1118 г. и 1121 г. Най-вероятно е създаден от бургундския рицар Хюго Пайен и седем други френскирицари.

Трилатералната комисия

Трилатералната комисия, известна и като TLC, има монопол над световната наркотърговия и всъщност е световното правителство. В това твърдение вярват хиляди, заради високопоставените членове на „дискусионната група“.

Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s