Трилатералната комисия


Трилатералната комисия

Трилатералната комисия, известна и като TLC, има монопол над световната наркотърговия и всъщност е световното правителство. В това твърдение вярват хиляди, заради високопоставените членове на „дискусионната група“. Трилатералната комисия е основана през 1973 г. от небезизвестния потомък на могъщата банкерска фамилия Дейвид Рокфелер. Официално TLC е „политическа дискусионна група от 350 изтъкнати граждани от Западна Европа, Северна Америка и Тихоокеанска Азия с цел разбирателство и близко сътрудничество между тези три региона за решаване на общите проблеми“. На годишните срещи на групата се влиза само с покана. Членството е публично, програмите са достъпни, свикват се пресконференции.
Теоретиците на конспирацията тържествуват, когато през 1977-а година, за 39- и президент на САЩ е избран членът на комисията  Джими Картър. Картър назначава в администрацията си повече от дузина членове на TLC, включително Збигнев Бжежински. В списъка на членовете на комисията, наистина се забелязват имената на Световните лидери или поне лидерите на САЩ. Там е и 42 -ия президент на САЩ Бил Клинтън, кандидата за президент на Републиканската партия през миналата година Джон Маккейн, държавния секретар на САЩ Хенри Кисинджър, вицепрезидентът Дик Чейни. Чейни е смятан за идеолог на двете войни в Ирак. С тези войни военните лобита и компании са спечелили милиарди, а Чейни за отплата е назначен за шеф на компанията Халибъртън, твърдят анализаторите. Халибъртън е компанията, която строи американските военни лагери в чужбина. Според свидетели вицепрезидента не е показал видима реакция на 11-и септември 2001, когато Световния търговски център в Ню Йорк рухна. Това според конспираторите е едно от доказателствата, че атентатът е планиран в САЩ като повод за войните в Ирак и Афганистан и то именно от Трилатерната комисия.94223499_trilateral
Алън Грийнспан е американски икономист, дългогодишен ръководител на Федералния резерв на Съединените щати. Заради необеспечеността с активи на доларите, чието количество се определя от резерва, комисията се сочи и за финансов господар на света и виновник за бушуващата световна икономическа криза. В подкрепа на горните твърдения е и членството в TLC на Пол Уолфовиц. Той е бивш заместник-министър на отбраната на САЩ (2001-2005 г.) и бивш президент на Световната банка (2005-2007 г.). Смята се, че той е също е един от „архитектите“ на войната за свалянето на режима. Заемите дадени от световната банка и МВФ, също доминиран от САЩ, пък се сочат за главните виновници за увеличаващата се бедност и задлъжнялост в Южна Америка и Африка.
Нищо секретно няма в събиранията на комисията, твърди обаче в блога си Джои Ито. Интернет гуруто е бил поканен да изнесе лекция за бъдещето на Япония на 7-и април, 2002-а година във Вашингтон.
Реклами

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s